Paalhouder op plaat 7x7 cm

Artikel 19 van 23
€ 5,50 (inclusief btw)

Deze paalhouder op plaat zorgt voor een stevige montage aan de grond, zoals grote tegels, betonvloer of een houten vlonderterras. Deze paalhouder op montage plaat is verzinkt, waardoor deze zeer goed beschermd is tegen weersinvloeden en de paal komt zo niet in aanraking met de grond, wat ook zorgt voor een langere levensduur voor de paal. 

De paaldrager op plaat heeft een montage plaat van 15x15cm met in elke hoek een gat van 10mm voor  montage aan de grond. Hiervoor kunt u Houtdraadbouten M10x50 gebruiken. ( M8 kan ook, maar is uiteraard iets minder stevig) 

Op de montage plaat van deze paalhouder zit een koker met een binnen maat van 71x71mm hierin past dan ook een paal van 7x7cm, maar een paal van 6.8x6.8cm past er ook prima in. De paal kan dan, dmv 4 houtdraadbouten, stevig worden gemonteerd in de staande koker. Hiervoor adviseren we 4x M8x30 slotbouten, ( of 2 M10x50 slotbouten, schuin tegen over elkaar gemonteerd.)  Boor de palen wel even voor, zodat deze niet gaan splijten. Bij de montage moet de paal eigenlijk niet op de grond staan, zodat de paal geen last heeft van "optrekkend vocht". Het regenwater kan dan eenvoudig uit de paalhouder lopen. De paal 1cm vrij van de grond te monteren noemen we ook wel "zwevend monteren"

Gebruik deze paalhouders alleen bij lichte contstructies. De paalhouder kan de verticale krachten goed opvangen, maar horizontale krachten zullen versterkt worden door de hefboom van de paal die er in zit. zorg er altijd voor dat de paal dus geschoord wordt, of door een constructie wordt verstevigd.  

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2012 - 2024 ijzer in de tuin | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel